Bejelentésre került a 2018-as tavaszi Apple Keynote hivatalos dátuma: Március 27!

Minden évben emberek milliói várják, hogy az Apple vezetői felálljanak a színpadra és egy nagyszabású Keynote keretein belül bemutassák az új termékeiket.
A következő ilyen időpont ebben a hónapban lesz, három hónappal megelőzve a Június 4-én tartandó WWDC-t.

Mint kiderült, a mostani event Chicagóban, a Lane Tech főiskolában lesz megtartva és a középpontban az oktatás fog állni.

Sok találgatás illetve pletyka van már, hogy mit is fognak bemutatni. Az biztos, hogy a téma az oktatás körül fog forogni. Viszont nem kizárt, hogy több új készülék is napvilágot lát a hónap végén.

apple-spring-event-space

Készülékek szempontjából elég, ha a korábbi éveket vesszük alapul.

2015-ben ugyanígy tavasszal mutatta be az Apple az első 12″ Retinás MacBook-ot.
Majd ezt követve 2016-ban az “elérhetőbb” árú iPhone SE-t illetve az iPad Pro 9,7″ változatot és nem utolsó sorban az iOS 9.3-at is.

Nézzük mit tartogathat számunkra az idei event.

iPad

Korábban az Instagram-on közzétettünk egy postot, amiben egy új 11″ iPad modell-t taglaltunk.
Több pletyka is van ezzel a témakörrel kapcsolatban. Vannak akik azt mondják, hogy az előző évhez hasonlóan egy olcsóbb 9,7″ iPad-et kicsit felturbózott hardverrel és vannak akik szerint a 11″ lesz a befutó olyan extrákkal, mint a Face ID.

ipad-9,7-space

VS.

iPad-11-Space

MacBook

Az Apple az olcsóbb MacBook vonalat próbálja idén támogatni (mondjuk érthetően, hiszen kicsit túl vannak árazva a MacBookok..), ezzel is kedvezve a diákoknak. A Digitimes információi szerint egy 13″ modell-t kapunk Retina kijelzővel. Ebben megegyezne a már korábban megjelent Pro modellekkel, egyedül az ára lenne alacsonyabb: a belépő ára az új gépnek nagyjából 300.000 forint körül alakulhat.

macbook-space

iPhone SE 2

Az iPhone SE 2 is nagy valószínűséggel fog most megjelenni, hiszen az előzőt is a tavaszi eseményen mutatták be és azóta is nagy siker. Ennél a modellnél nem szabad nagy újításokra számítani, megmarad az Apple olcsóbb, elérhetőbb okostelefonjának. Hardver szinten fog egy kisebb “vérfrissítést” kapni, a kinézet a megszokott lesz.

Mikre számíthatunk még?

Valószínűsíthető, hogy végre megjelenik az Apple saját vezeték nélküli töltőállomása az AirPower, amivel egyszerre tölthetjük az összes erre alkalmas készülékünket (iPhone, Watch, AirPods 2 stb..).
Az új Apple Pencil is benne van a pakliban, hamár az oktatás a középpont. Illetve ezen a napon fog megjelenni a sokak által várt iOS 11.3, amiben végre mi dönthetjük el, hogy lassuljon-e a készülék az akkumulátor teljesítménye miatt.

airpower-space

 

(források:ihungary, macworld, digitimes)