Az Apple Park 2017.11.17.-én hivatalosan megnyitotta kapuit,  a szomszédos területek vendégei előtt, hogy megtapasztalhassák a park innovációit.

Steve Jobs az utolsó nyilvános szereplésén mutatta be az első terveket az Apple Park nevű űrhajószerű főhadiszállásáról, a cupertinói városi tanácsnak. Sajnos a munkálatokat már nem tekinthette meg, hiszen ez csak halála után indult.A költözés is csak idén áprilisban kezdődött meg.
Nem sokkal korábban kapta meg a végleges nevét is a korábban csak Apple Campus 2 néven emlegetett komplexum: Apple Park.

Szeptemberben már volt egy Apple Special Event, amit az új Campusban található Steve Jobs Theater-ben tartottak, de ide csak a kiváltságosak voltak meghívva és első körben csak ők tekinthették meg milyen lett az új bázis, melyre közel 5 milliárd dollárt költött a cég.

apple-park-theater-space

A látogató központban található egy Special Apple Store is, ahol nem csak a szokványos Apple termékeket találjuk meg, hanem a Parkhoz kötődő (egyben a cég új kör alakú logóját tartalmazó) pólókat, táskákat is megvásárolhatjuk.

De itt jön a nagy durranás!
Egy egyáltalán nem szokványos terepasztal is helyet kapott a létesítményben. Sematikusan helyezkednek el az épületek rajta és az egész egy négyzethálós felületet kapott.
Ekkor jön képbe az AR.
Külön erre a célra kihelyezett az Apple pár iPad-et, hogy kiterjesztett valóságban is megcsodálhassuk a Campust.

Végül, de nem utolsó sorban egy kávézó is helyet kapott az új bázison, hogy a sok munka után kikapcsolódhassanak kicsit az itt tartózkodók. Persze design szempontból itt sem hazudtolta meg magát az Apple.:)

caffemacs-space